Lagringsmedier og tilbehør

Brændbare CD’er og DVD’er

Det er ikke ret mange år siden, at optiske diske såsom CD’er og DVD’er var den mest udbredte metode til at gemme og opbevare store mængder data. I mellemtiden har den teknologiske udvikling dog taget et par syvmileskridt, og effektive lagringsmedier som HHD- og i særdeleshed SSD-harddiske er i dag blevet så udbredte og relativt omkostningslave at producere, at de har overhalet de runde plastikskiver. Den digitale revolution har desuden gjort sit til, at CD’er og DVD’er er blevet skubbet i baggrunden som underholdningsmedier – store streamingtjenester har i nogen udstrækning erstattet behovet for fysisk opbevaring af musik og film. Der er med andre ord ikke så mange, der vælger at gemme yndlingsserien på DVD, når den alligevel ikke er længere væk end et klik med fjernbetjeningen.

Alt dette betyder imidlertid ikke, at optiske diske er blevet totalt overflødiggjort. Brændbare CD’er og DVD’er er for eksempel stadig en glimrende opbevaringsmulighed, når du blot skal gemme nogle få filer eller dokumenter til eftertiden. At bruge en CD eller en DVD til at backup af dine data kræver dog selvfølgelig, at du har en computer med indbygget diskdrev eller et eksternt drev, som kan læse disken. Har du dét, er en optisk disk imidlertid et pålideligt lagringsmedie, som kan holde i mange år frem. Derudover er den helt store fordel ved CD’er og DVD’er, at de er ustyrligt billige – hvis du ikke lige har behov for at kaste dine surt tjente penge efter en ekstern harddisk, er der altså en hel del kroner og ører at spare.

Hos POWER kan du købe brændbare CD’er, DVD’er, Blu-ray og mere til. Vi har flere forskellige typer i vores sortiment, heriblandt DVD-R,  CD-R, DVD-RW, CD-RW og mange flere. Hos os kan du altid finde den type disk, som du netop står og mangler.

Lav dit eget underholdningsbibliotek

Opbevaring af filer og data er selvfølgelig ikke det eneste, som optiske diske kan bruges til. Med en DVD eller Blu-ray optager kan du for eksempel optage og gemme gode film, dine favoritserier og spændende programmer direkte fra dit tv. Du kan også lave en CD med dine yndlingssange ved at brænde den på computeren eller via et eksternt diskrev.

Vær dog altid opmærksom på, at der er regler for digital musikkopiering, som skal overholdes. Du må for eksempel ikke downloade musik ulovligt og kopiere det over på en CD, ligesom du heller ikke må videregive hjemmebrændte CD’er – for eksempel ved at forære dem væk i gave til venner og familie. Til gengæld må du gerne brænde CD’er med musik til privat brug, så længe du har fået fingrene i musikken på lovlig vis. Dette gælder dog ikke musik, som du for eksempel har lånt på biblioteket eller af en ven. I det hele taget kan reglerne for musikkopiering godt være lidt af en jungle, så det er altid bedst at bære sig forsigtigt ad. Alt dette ændrer dog ikke på, at både brændbare CD’er og DVD’er stadig har deres berettigelse. De er budgetvenlige, holdbare og nemme at opbevare, og hvis du for eksempel køber Blu-ray diske, kan kvaliteten også snildt hamle op med den HD-kvalitet, som du kan få hos streamingtjenesterne.

Leder du efter alternative løsninger, så har vi selvfølgelig også andre typer af lagringsmedier i vores udvalg, herunder USB nøgler, interne og eksterne harddiske. Husk, at vi altid tilbyder hurtig levering og fri fragt på alle ordrer over 500 kroner, så du kan handle på nettet uden at slå et alt for stort hul på sparegrisen. Har du nogle vigtige filer, som skal kopieres her og nu, kan du desuden bestille med Click & Collect – så kan du hente dine varer allerede to timer efter i dit nærmeste POWERHOUSE.