Der er desværre rigtig ofte falske mails, sms’er og Facebook sider i omløb, der misbruger vores navn. Der bliver skrevet forskellige ting som, at man kun skal betale for fragten og så får man produktet gratis, eller man har vundet en konkurrence og bare skal oplyse sine informationer, mens andre skriver at pga vores fødselsdag har man vundet forskellige produkter.

Selvom vi elsker, at lave gode tilbud og konkurrencer til jer, så er det ikke altid os der er afsender. Vi anbefaler at man altid kigger på afsender og links i al kommunikation. På Facebook, kan man se om det er vores rigtige side, ved at der er et blåt flueben ud for vores navn.

Vi vil opfordre alle til, at anmelde det til Politiet samt Facebook (hvis det er på Facebook) og ikke trykke på nogle links. Vi gør selvfølgelig alt hvad vi kan for, at få lukket snyd ned. Er man i tvivl, så kontakt os endeligt!

Til sidst vil vi gerne benytte lejligheden til, at takke alle jer der løbende har kontaktet os omkring snyd. Tak for, at i bruger jeres tid på, at hjælpe med at stoppe disse falske mails, SMS'er og sider!

Hvordan kan du se, at det er en falsk mail?

Falske mails prøver oftes, at få fat i private oplysninger om dig – for eksempel login oplysninger, dine kreditkort oplysninger eller oplysninger om din netbank.

Det kan være svært at skelne falske mails fra rigtige. Ofte er der mange stavefejl eller dårlige oversættelser til dansk. Andre gange er det i de små detaljer. Hold for eksempel altid øje med afsenderens mailadresse for hvordan POWER navnet indgår - er den mistænkelig? Vi sender ofte fra @power.dk eller @kundemail.power.dk (i vores nuværende konkurrence omkring en AEG vaskemaskine og gavekort til POWER, kan du også få en mail fra @mg.scratcher.oi

Links i falske mails skal du være påpasselig med at trykke på. Hold evt. musen over linket, for at se hvor det linker hen – er det power.dk? Sidst men ikke mindst – ligner den de mails, vi plejer at sende ud?

 

Du har modtaget en pakke, men skal lige betale et gebyr for at modtage den?

Der bliver desværre ligeledes også forsøgt at bruge andre afsendere, såsom eksempelvis PostNord. Her skal man bare lige betale et håndteringsgebyr, for at få udleveret sin pakke. Også her er det vigtigt at tjekke afsendere, samt om der er mange stavefejl eller lign. Hos POWER ville vi aldrig sende en pakke til dig, som du skal betale for at modtage.

 

Du har vundet, men skal bare lige betale for fragt..

Vi har rigtig mange konkurrencer og specielle tilbud, både overfor vores nyhedsbrevsmodtagere og bredt overfor danskerne. Dette er dog også det mest brugte indhold i falske mails. Derfor er det vigtigt at forholde sig kritisk til, om det nu kan være rigtigt – fx beder vi dig aldrig om at betale fragt, gaveafgift eller lignende. Hvis vi beder om info, er det altid kun en leveringsadresse for din præmie.

Vores nyhedsbrevsmodtagere deltager hver måned i en lodtrækning om et gavekort til POWER. Her sender vi en mail til vinderen og beder kunden om at bekræfte sin adresse, mail og telefonnummer, så vi kan betale gaveafgift. Men du skal aldrig betale noget!

Derudover er det altid en god ide, at huske tilbage på om du har deltaget i en konkurrence. Er du i tvivl, kan du altid kontakte vores kundeservice for, at høre om det er rigtigt.

 

Hvordan ser en falsk sms ud?..

Det kan være rigtig svært, at spotte en falsk SMS. Det bedste råd her er, at kigge efter budskabet. Vi beder dig aldrig om at oplyse personlige informationer som fx kortoplysninger. Dertil er der selvfølgelig sproget – er der stavefejl?

Til sidst skal du holde øje med et evt. link. Vi bruger altid power.dk/xx eller pwr.my/xx

 

Hvad gør jeg hvis jeg har klikket eller indtastet mine oplysninger?

Hvis du har klikket på linket, sker der ofte ikke så meget - men det kan man naturligvis aldrig være helt sikker på. Hvis du har givet dine oplysninger til dem, og måske også givet dine kreditkort oplysninger - vil vi anbefale dig til med det samme at få spærret de berørte kort, samt ændre kodeord på dine forskellige kontoer, såsom sociale medier, e-mail kontoer, bank osv. Og naturligvis hvis du bliver berørt - at få anmeldt din sag til Politiet hurtigst muligt.

 

Hvordan har de fået mine oplysninger - er de kommet fra jer?

Vi tager IT sikkerhed og behandling af personoplysninger meget alvorligt. Oplysningerne kommer ikke fra os - det er simpelthen bare nogen der misbrugers POWERs navn, desværre. Hvordan de har fået dine oplysninger, kan vi desværre ikke svare på, men vi vil altid anbefale - at hvis du modtager SPAM eller lign. at du skifter samtlige af dine kodeord, både på sociale medier, e-mail kontoer, bank osv.

 

Jeg er stadig i tvivl, om det er en falsk mail eller sms jeg har modtaget?

Hvis du stadig er i tvivl - så kontakt vores kundeservice, de vil være klar til at hjælpe dig.