Vask dit træningstøj korrekt

Hvad skal der til for at holde på farver, form og træningstøjets tekniske funktion længst muligt?

Det første og aller vigtigste råd er at følge vaskeanvisningen på tøjet. Her får man nyttig information, som bidrager til at træningstøjet holder længst muligt. Syntetisk tøj, skal ofte vaskes på lavere grader end bomuldstøj.

Ønsker du at passe ekstra godt på dit tøj bør du:

 

  • Vaske ved lav temperatur. Det slider mindst på tøjet
  • Undgå for høj centrifugering. Hold dig gerne under 800 omdrejninger
  • Undgå at bruge skyllemiddel, da dette kan gøre at svedlugten sætter sig fast i tøjet og stretchfiberne hurtigere bliver slappe

Vask træningstøjet så hurtigt som muligt

Det er surt at finde en træningstaske med surt og lugtende træningstøj. Hvis man vasker tøjet lige efter træning, så undgår man at svedlugten sætter sig i tøjet.

Brug den rigtige mængde vaskemiddel

Det kan være svært at dosere vaskemiddellet rigtig. Underdosering kan betyde at vasken ikke bliver så ren og frisk, som man gerne vil have. Overdosering kan betyder at det ikke bliver vasket ordentligt ud af tøjet, hvilket både slider på tøjet og kan give problemer, hvis man har sensitiv hud. Undersøg derfor hårdheden af vandet i dit område og tilpas mængden efter anvisningerne på dit vaskemiddel.

Skånetrommel

Flere og flere vaskemaskiner har en speciel skånetrommel. Skånetromlen er specielt udformet til at være skånsomt mod tøjet, så det holder på formen og beskytter tøjet bedre.

Centrifugering

Syntetisk sportstøj tørre meget hurtigere, så du kan sagtens bruge en lavere centrifugerings hastighed.

Specielt vaskeprogram til træningstøj

Træner du rigtig meget, er det måske en god investering at kigge efter en vaskemaskine, der har et specielt udviklet vaskeprogram til sportstøj. Der er efterhånden en del vaskemaskiner med et sportsprogram, der der både er effektivt og skånsomt for dit træningstøj. Sportsprogrammerne har en kort programtid og er tilpasset tøj med fibermateriale. De vasker ved lavere temperatur og har lavere centrifugerings hastighed - tilpasset til at tage godt hånd om dit træningstøj.