Fandt {{ suggestionResult.MatchCount }} resultater

Hvad betyder IP-certificeringen på din mobil egentlig?

De nye mobiltelefoner i dag reklamerer ofte med, at de er vandtætte, vandresistente eller stænksikre, men hvad betyder IP-certificeringen egentlig? Her vil vi forklare dig hvad det vil sige og hvad det betyder for dig og brugen af din mobil i praksis.

IP-certificeringen på mobiltelefoner består af to bogstaver, IP (International Protocol) og to tal, for eksempel IP67.

Det første tal - er mobilen støvtæt eller ej?

Det første ciffer angiver hvordan telefonen er beskyttet mod indtrængning ad faste genstande, som for eksempel støv og sand. Her vil en skala fra 0-6 angive hvor støvtæt telefonen er. 0 giver ingen beskyttelse, mens 6 giver fuld beskyttelse. Har din telefon for eksempel IPx7, så er telefonen ikke støvtæt. Har telefonen derimod en IP-certificering på IP6x er den fuldstændig støvtæt.

Tallet 5 viser at mobilen er støvbeskyttet mod støv som kan skade ydersiden eller indesiden af mobilen, mens tallet 6 - vil betyde at telefonen er helt støvtæt og du har komplet beskyttelse mod støv-gennemtrængning.

Har du en telefon med IP6x-certificering kan du helt trygt tage den med dig på stranden, uden at behøve bekymre dig om, at der skal komme sand ind i telefonen.

Det andet tal - er mobilen vandtæt eller vandbestandig?

Tal nummer to angiver mobilens beskyttelse mod skadelig indtrængning af vand. Her vil en skala fra 0-8 angive hvor vandtæt mobilen er. Også her starter skalaen på 0 - som betyder at telefonen ikke er beskyttet mod vandsprøjt, -stænk eller lignende. 

4 - Beskytter mod sprøjt fra alle kanter, altså kraftigt brus eller kraftige sprøjt

5 - Beskyttelse mod spuling fra alle kanter

6 - Beskyttelse mod kraftig spuling fra alle kanter

7 - Beskytter mod neddykking i vand, 15-100cm i 30 minutter

8 - Beskyttelse mod varig neddykking. Mobilen er vandtæt, og producenten angive gerne hvor dybt og i hvor mange minutter det er trygt at nedsænke mobilen i vand.

Hvad betyder IP-certificeringen i praksis?

Telefonerne med IP-certificering i vores sortiment er både IP67 og IP68. De er altså støvtætte alle sammen, men det er beskyttelsen mod vand- og fugtskader som adskiller dem.

Plejer du at tage telefonen med dig ind på badeværelset når du er i bad, have den i lomme når det er fugtig udenfor, snakke i telefonen når det regner eller have den indtil kroppen imens du træner? Så kan du være helt tryg med IP67-certificering.

Er du derimod en person som bare MÅ have din telefonen med dig overalt,  så er en mobil med IP68-certificering nok noget for dig. Så kan du nemlig have den med dig i vandet også! De fleste producenter af telefoner med IP68-certificeringer opgiver at telefonen kun tåler ferskvand, så hvis du er uheldig og taber mobilen i strandkanten, så skal du være grundig med,  at skylle den i ferskvand efterfølgende. Dette er for at ingenting skal ruste indvendigt eller lignende.

Husk at du altid må følge instruktionerne fra producenten, således at du holder dig indenfor garantiens betingelser.