Hvad betyder IP-certificeringen på din mobil egentlig?

De nye mobiltelefoner i dag reklamerer ofte med, at de er vandtætte, vandresistente eller stænksikre, men hvad betyder IP-certificeringen egentlig? Her vil vi forklare dig hvad det vil sige og hvad det betyder for dig og brugen af din mobil i praksis.

IP-certificeringen på mobiltelefoner består af to bogstaver, IP (International Protocol) og to tal, for eksempel IP67.

Det første tal - er mobilen støvtæt eller ej?

Det første ciffer angiver hvordan telefonen er beskyttet mod indtrængning ad faste genstande, som for eksempel støv og sand. Her vil en skala fra 0-6 angive hvor støvtæt telefonen er. 0 giver ingen beskyttelse, mens 6 giver fuld beskyttelse. Har din telefon for eksempel IPx7, så er telefonen ikke støvtæt. Har telefonen derimod en IP-certificering på IP6x er den fuldstændig støvtæt.

Tallet 5 viser at mobilen er støvbeskyttet mod støv som kan skade ydersiden eller indesiden af mobilen, mens tallet 6 - vil betyde at telefonen er helt støvtæt og du har komplet beskyttelse mod støv-gennemtrængning.

Har du en telefon med IP6x-certificering kan du helt trygt tage den med dig på stranden, uden at behøve bekymre dig om, at der skal komme sand ind i telefonen.

Det andet tal - er mobilen vandtæt eller vandbestandig?

Tal nummer to angiver mobilens beskyttelse mod skadelig indtrængning af vand. Her vil en skala fra 0-8 angive hvor vandtæt mobilen er. Også her starter skalaen på 0 - som betyder at telefonen ikke er beskyttet mod vandsprøjt, -stænk eller lignende. 

4 - Beskytter mod sprøjt fra alle kanter, altså kraftigt brus eller kraftige sprøjt

5 - Beskyttelse mod spuling fra alle kanter

6 - Beskyttelse mod kraftig spuling fra alle kanter

7 - Beskytter mod neddykking i vand, 15-100cm i 30 minutter

8 - Beskyttelse mod varig neddykking. Mobilen er vandtæt, og producenten angive gerne hvor dybt og i hvor mange minutter det er trygt at nedsænke mobilen i vand.

Hvad betyder IP-certificeringen i praksis?

Telefonerne med IP-certificering i vores sortiment er både IP67 og IP68. De er altså støvtætte alle sammen, men det er beskyttelsen mod vand- og fugtskader som adskiller dem.

Plejer du at tage telefonen med dig ind på badeværelset når du er i bad, have den i lomme når det er fugtig udenfor, snakke i telefonen når det regner eller have den indtil kroppen imens du træner? Så kan du være helt tryg med IP67-certificering.

Er du derimod en person som bare MÅ have din telefonen med dig overalt,  så er en mobil med IP68-certificering nok noget for dig. Så kan du nemlig have den med dig i vandet også! De fleste producenter af telefoner med IP68-certificeringer opgiver at telefonen kun tåler ferskvand, så hvis du er uheldig og taber mobilen i strandkanten, så skal du være grundig med,  at skylle den i ferskvand efterfølgende. Dette er for at ingenting skal ruste indvendigt eller lignende.

Husk at du altid må følge instruktionerne fra producenten, således at du holder dig indenfor garantiens betingelser.

Læs også:

Pas på dine feriebilleder

Uanset om man har været på ferie eller til fest, er det altid dejligt at kunne finde billederne frem og mindes tilbage.

Læs mere

Find den mobil der passer til dig

Det kan være svært, at finde ud af hvilken mobil man skal vælge, når den gamle skal skiftes ud. Vi har derfor lavet et let overblik - alt efter funktioner og pris.

Læs mere

Velkommen til iPhone 7 & iPhone 7 Plus

Den klareste og mest farverige iPhone-skærm nogensinde og den hurtigste ydeevne og længste batteritid i en iPhone.

Læs mere

Hvad er en selfiestang? Og hvordan skal man bruge den?

Selfiestænger bliver bare mere og mere populært. Men hvilken skal du vælge? Bliv skarp på selfiestænger lige her!

Læs mere

Chat

Åben chat

Chat