True Wireless hovedtelefoner

Efter Apple besluttede at fjerne hovedtelefonstikket fra deres telefoner, har vi set en markant stigning i efterspørgslen på trådløse hovedtelefoner og True Wireless hovedtelefoner. 

De første True Wireless hovedtelefoner blev introduceret i Berlin ved IFA-udstillingen i 2015 af en japansk elektronikvirksomhed ved navn Onkyo. True Wireless hovedtelefoner vandt dog mere anerkendelse i 2016 blandt et større publikum med introduktionen af Apples AirPods.

Trådløse hovedtelefoner lader dig bevæge dig mere frit uden begrænsende kabler og er derfor perfekte til idrætsudøvere og friluftsfolk. Selvfølgelig har et trådløst miljø også sine fordele derhjemme, når du ikke vil forstyrre andre familiemedlemmer. Begynd din morgen med ægte trådløse hovedtelefoner ved at lytte til dit yndlingsmusik eller podcast og slap af om aftenen ved at lytte til beroligende musik mens du læser en god bog. 

Et moderne hjem er fuld af enheder, der kan forbindes med trådløse og True Wireless hovedtelefoner såsom smartphones, computere, TV og spilkonsoller. Trådløse hovedtelefoner ses typisk også blandt motionsløbere og bliver ofte taget med ombord på fly og tog til underholdningsformål.

Hvad betyder True Wireless? Hvordan adskiller de sig fra andre trådløse hovedtelefoner?

Du har måske allerede gættet at True Wireless hovedtelefoner slet ikke har nogle kabler, der forbinder ørepropperne. Disse hovedtelefoners teknologi er lagt ind i ørepropperne, så lydstyrken og mikrofonen bliver styret fra dem eller ved hjælp af din smartphone.

Almindelige trådløse hovedtelefoner har deres ørepropper forbundet til hinanden. Det omfatter for eksempel trådløse ørekopper og on-ear hovedtelefoner, der er egnede til at lytte til musik eller spille computerspil og trådløse ørepropper, der har et kabel forbundet bagom hovedet, så de er egnet til sport. Almindelige trådløse hovedtelefoner har deres lyd og mikrofon styret af en integreret fysisk knap, bevægelsessensorer eller fra et kontrolpanel på selve kablet.

I begge tilfælde betyder begrebet trådløs, at et kabel ikke er nødvendigt mellem hovedtelefonerne og mediekilde. Lydsignalet sendes med Bluetooth eller andre trådløse teknologier (infrarød, radiofrekvens eller Kleer).  

Hvilke fordele er der ved at bruge trådløse hovedtelefoner?

Det er nemt og ubesværet at bruge trådløse og True Wireless hovedtelefoner. Efter den indledende Bluetooth-parring bliver de fleste hovedtelefoner automatisk forbundet til den samme mediekilde næste gang de bliver tændt. Så opleves det naturligt, at du altid er klar til fitnesscenteret eller løbeturen. Tillad dig at nyde daglige pligter på fuldstændig nye måder ved at lytte til din yndlingsmusik mens du fejer blade sammen eller rydder sne - alt dette uden begrænsende kabler.

Den største fordel ved True Wireless hovedtelefoner er, at de lader dig bevæge dig frit omkring. Når du bruger dem i fitnesscenteret eller mens du laver mad, kan du bevæge dig omkring lyskilden uden at bekymre dig om at miste lydsignalet. Desuden giver modellerne med mikrofon ekstra sikkerhed i trafikken, da de kan anvendes til håndfri opkald.

Du behøver heller aldrig forbinde Aux-kabler til din smartphone eller andre mediekilder igen, så du sparer tid og bekymringer. Du behøver heller ikke mere rydde op i sammenfiltrede hovedtelefonkabler, der har ligget i bunden af din rygsæk.

Hvilken lydkvalitet kan du forvente fra True Wireless hovedtelefoner?

Du kan glemme den forældede opfattelse, at trådløse hovedtelefoner har dårlig lydkvalitet. Udviklingen af trådløs teknologi har nået et niveau, hvor det er muligt at nyde fremragende lydkvalitet med både trådløs og True Wireless hovedtelefoner. Visse hovedtelefoner er udstyret med støjreduktionsteknologi, der fjerner baggrundslyde omkring dig, så du kan koncentrere dig fuldstændigt om din yndlingsmusik. Tag et par gode True Wireless hovedtelefoner, så du kan opnå en lydoplevelse i CD-kvalitet.

Du vil få den bedst mulige lydkvalitet med trådløs og True Wireless hovedtelefoner, når du sørger for:

  • Bliv indenfor rækkevidde af Bluetoothforbindelsen (afstanden mellem hovedtelefonerne og lydkilde, hvorfra lydsignalet bliver afspillet uden forvrængning). Rækkevidden varierer afhængig af de anvendte hovedtelefoner og er ofte omkring 10 m, men kan nå op til 100 m.
  • Begræns antallet af forhindringer (vægge, møbler osv.) mellem hovedtelefonerne og lyskilden.

Hvad med batterilevetiden?

Batterilevetiden hos True Wireless hovedtelefoner kan variere, men producenter oplyser som regel omkring 3-6 timer. De seneste True Wireless hovedtelefoner har hurtig opladning, så du kan lytte til musik i tre timer med kun 15 minutters opladning. De fleste producenter har også en praktisk opladningsboks, hvor True Wireless hovedtelefonerne kan få masser af ekstra timers til at lytte til musik.  Det er anbefalet at opbevare dine True Wireless hovedtelefoner i opladningsboksen, så de ikke bliver væk, når du ikke bruger dem. Så er de også fuldt opladet.

Hvad hvis jeg mister den ene eller begge ørepropper?

Der er en fælles frygt for at miste ørepropperne blandt personer, der overvejer True Wireless hovedtelefoner. Effektive måder at undgå at miste dem er at vælge det rette produkt til dine behov såvel som altid at opbevare dem i deres egen opladningsboks som tidligere nævnt. Nogle producenter har ligefrem indført en lokaliseringsfunktion i deres hovedtelefoner, så det er nemt at finde mistede ørepropper.

Alle True Wireless hovedtelefoner er udformet til at sidde solidt under almindelig brug. Du bør dog være opmærksom på valget af hovedtelefoner, hvis du køber True Wireless hovedtelefoner til sport. Så er det anbefalet, at vælge hovedtelefoner specielt udformet til fitness, da deres ørepropper normalt er designet med særlige vinger, der også holder dem på plads, når du løber.

Powers udvalg af sportsvenlige True Wireless hovedtelefoner har for eksempel disse to muligheder:

  • Bose SoundSport Free
  • Jabra Elite Sport

Hvis du stadig mister en eller flere ørepropper, bør du kontakte hovedtelefonproducenten direkte, da nogle producenter lader dig købe erstatningsørepropper til en lavere pris end det koster at købe et nyt sæt True Wireless hovedtelefoner.

Og hvad koster de?

Udsalgsprisen for True Wireless hovedtelefoner starter omkring 750 kroner. Det er anbefalet, at du forstår funktionerne for produktet i dette prisområde og sikrer dig, at de dækker dine behov. Power har en lang række True Wireless hovedtelefoner til lavpris og i høj kvalitet. Se for eksempel på disse muligheder:

De bedste True Wireless hovedtelefoner kan koste over tusind kroner, men giver væsentlig bedre lydkvalitet, batterilevetid, komfort og er sved- eller vandafvisende. Power tilbyder dig disse fremragende modeller:

  • Sennheiser Momentum – 7 mm dynamiske enheder, til en ægte musikelsker
  • B&O Beoplay E8 – Testvinder! Meget dyb bas!
  • Jabra Elite Sport – fremragende lydkvalitet, indbygget pulsmåler

Trådløse True Wireless hovedtelefoner i høj kvalitet fra Power!

Power vil være forrest i udviklingen med de bedste produkter til kunderne i alle prisklasser. Besøg vore butikker og lad vores hjælpsomme medarbejdere vejleder dig til at vælge det rette sæt hovedtelefoner eller bestil i ro og mag hjemmefra på vores hjemmeside.