Fyld maven med lækre og sunde madmuffins

Har du ikke altid lige tid til at smøre madpakke i den nogle gange hektiske morgen eller mangler du måske bare lidt inspiration til at frisk det hele lidt op? Så er vi klar til at give dig nogle yderst appetitlige råd.

Her giver vi dig nogle gode tips til hvordan du kan lave sunde madmuffins med varieret fyld til en frisk og smagfuld frokost eller mellemmåltid til hele ugen.

Madmuffinsene kan fyldes med omtrent hvad du lige står og har eller måtte ønske. Smagen er afhænger meget af de forskellige grøntsager der puttes i, så husk endelig at have dette i mente, da dejen i sig selv ikke vil have den store smag. 

Laver du for mange kan muffinsene enkelt fryses ned eller opbevares i køleskabet. Nu du så får lyst til dem, skal de blot i ovnen eller microovnen i kort tid. 

 

Kan fyldes med det du vil

Muffinsene kan fyldes med alle typer grøntsager, hakket i småbider, kød som for eksempel bacon, strimlet skinke, kylling eller cocktail pølser. Hvis du benytter dig af  havremel eller fuldkornsmel, vil du langt hurtigere blive mæt.

Finn din egen smagfulde kombination af grøntsager og prøv dig frem indtil du er helt tilfreds.

I denne opskrift har vi valgt at bruge soltørrede tomater, spinat og fetaost for at få en god og fyldig smagsopplevelse.

Opskrift: Smagfulde madmuffins

 

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • 2 sp smør
  • 4 æg
  • 3 dl græsk yoghurt eller creme fraiche 
  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl fuldkornsmel
  • 2 tsk bagepulver

Fyld:

  • 150 g fetaost (ikke i olie)
  • 100 g soltørrede tomater i olie (hele eller hakket)
  • 100 g fersk eller frossen spinat

Sådan gør du:

1. Sæt ovnen på 200 grader

 

2. Find alle ingredienserne frem og mål dem op.

3. Skær fetaosten op og de soltørrede tomater i små stykker.

4. Steg spinaten med smør på panden i ca. 1 minut.

5. Derefter skal spinaten afkøles.

6. Pisk æg og creme fraiche/græsk yoghurt sammen.

7. Bland mel og bagepulver i.

8. Rør derefter fetaost og grøntsagerne i skålen.

9. Fordel dejen i smurte muffinforme. Fyld formene ca. 3/4 dele.

10. De steges i midten af ovnen ca. i 20-25 minutter.

11. Derefter skal de blot afkøles.

12. Og så er der serveret! MUMS!

Ønsker du ekstra grove muffins, kan du bytte hvedemel ud med for eksempel havremel eller fuldkornsmel. Fyldet kan også variere fra gang til gang. Prøv dig frem med forskellige ingredienser.

 

Opbevar gerne muffinsene i fryseren, så kan du nemt lave større portioner og blot tage op om morgnen.

 

Vi håber det smager!

Læs også:

Kom med på sundhedsbølgen - Track din aktivitet

Vi danskere er om nogen kommet med på en fitness-bølge uden lige, der de seneste par år har taget befolkningen med storm. Det gælder om at være mest trænet, spise sundest og, ja, egentlig bare være den sundeste version af sig selv. I takt med dette bliver det mere og mere moderne at være i topform, og samtidig holde styr på, hvordan ens aktivitetsniveau egentlig står til. Derfor giver vi, i samarbejde med Samlino.dk, en forklaring på, hvad aktivitetstrackere er, og giver et bud på, hvilke der er næsten uundværlige for dig, der nyder at være aktiv, og konstant holde styr på, hvordan det går for dig.

Læs mere

Sous vide eller Slow cooker?

Der findes utroligt mange begreber indenfor madlavning, og Sous vide og Slow cooker er to af dem. Her forklarer vi forskellen, og det unikke ved de to metoder som giver maden ekstra god smag!

Læs mere

Bag dit eget brød

Ser du på bagemaskiner som en 80’er ting? Så skal du se de nye modeller. For med større fokus på hjemmelavet mad og sunde brødvarianter, så har bagemaskinerne fået nyt liv.

Læs mere

Undgå madspild med disse tips

Med korrekt opbevaring og brug af køleskabet, kan du undgå at smide mad ud. Det kan også betyder store besparelser - både for pengepungen og miljøet.

Læs mere