Fandt {{ suggestionResult.MatchCount }} resultater

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Samlino.dk

Streaming i 4k-opløsning

4K-opløsning bliver mere og mere almindeligt ude i stuerne. Det er dog langt fra alle steder, hvor man kan opleve den fantastiske billedkvalitet. Derfor vil vi i dette indlæg sætte fokus nogle af de streamingtjenester som der tilbyder muligheden for 4K-opløsning. 

Først lidt om 4K-opløsning. “4K Ultra HD” er en opløsning på 3840x2160 pixels, hvilket er hele fire gange højere end det, man kender fra “Full HD” som er på 1920x1080 pixels. Dette giver dig et meget mere detaljeret billede. Med 4K-opløsning møder man også ofte udtrykket “HDR” som står for High Dynamic Range. Forskellen mellem disse to skal forstås som, at 4K Ultra HD giver “flere pixels”, mens at HDR giver “bedre pixels”. Nogle eksperter i branchen påstår desuden, at HDR er vigtigere end pixels, når det kommer til billedkvalitet. 

Blu-ray med 4K-opløsning

Vil du komme nærmere den unikke seeroplevelse kan det ske via de klassiske Blu-ray skiver. Har du din gamle Blu-ray-afspiller kan den dog desværre ikke fortsat bruges, såfremt du vil ha’ din 4K-opløsning. Her skal du nemlig ud og investere i en ny Blu-ray afspiller som der understøtter Ultra HD.

Steamingtjenester der understøtter 4K-opløsning

Når det kommer til streamingtjenester, så er der en del af de større tjenester, der er hoppet med på vognen, når det angår 4K-opløsning. Netflix tilbyder eksempelvis 4K-opløsning til sine seere. Dette startede den populære streamingtjeneste med i april 2014, mens de to år senere også bød på HDR - High Dynamic Range velkommen. Det er dog foreløbigt kun Netflix’s egne tv-serier, som man kan se i den høje 4K-kvalitet. Man kan dog godt forvente for fremtiden, at flere serier på Netflix bliver mulige at se i 4K.

Streamingtjenesten Youtube var en af de første på markedet til at tilbyde 4K. På tjenesten er størstedelen af indholdet brugergeneret, hvilket betyder, at man som udgangspunkt ikke har mulighed for at se Hollywood-film eller andre serier. Dog er der alligevel en del naturskønne videooptagelser at finde på Youtube, som kan ses i 4K.

Viasat har desuden også lanceret TV-kanalen kaldet Viasat Ultra, som viser sport i 4K-opløsning.

Vi har samlet en række TV der er velegnede til den bedste streaming oplevelse!