Sådan finder du det rette værktøj til at barbere, forme og style dit skæg

Sådan finder du det rette værktøj til at barbere, forme og style dit skæg

Der er sket en masse i de seneste år, når det kommer til skæg eller manglen på samme. Moderne mænd eksperimenterer med flere forskellige slags skæg end nogensinde før. Skæg har gennem historien været en måde for mænd at udtrykke sig selv - nu er der mere frihed end nogensinde før.

Hvilken slags elektrisk barbermaskine skal jeg have?

Med den stigende mængde forskellige slags elektriske barbermaskiner på markedet, vil vi gøre det så nemt som muligt at finde den rette maskine. Uanset om du køber din første elektriske barbermaskine, overvejer en opgradering eller leder efter en gave til en elsket, har vi skrevet en guide, der hjælpe dig med at finde hvad du søger.

Folieskær eller roterende

Elektriske barbermaskiner kan inddeles i underkategorier afhængig af den anvendte barberteknologi. De fleste maskiner bruger enten et folieskær eller roterende teknologi - typisk foretrækker brugere den ene eller anden, selv om den ikke nødvendigvis er bedre. Du bør ikke lade lidt irritation forskrække dig i starten, da det kan tage nogle uger for din hud at vænne sig til den nye maskine.

Barbermaskiner med folieskær bevæger sig i en lige linje og roterende bevæger sig i cirkler. Philips er kendt for sine maskiner med roterende skær, mens Braun og Panasonic kun producerer maskiner med folieskær. Mærker som NOOA laver barbermaskiner med både folie- og roterende skær. Derfor er der masse af muligheder at vælge mellem uanset hvilken barberteknologi der er foretrukket.

Hvad er forskellen på elektriske barbermaskiner?

Prisen på en elektrisk barbermaskine afhænger hovedsaglig af batteriegenskaber, antal skær og kvalitet samt tilbehør og antallet af indstillinger og funktioner. Som regel er meget groft og tæt skæg mere krævende for barbermaskinen. Fordi barbermaskiner bliver brugt ganske ofte, er en kvalitetsmaskine med høj komfort og fremragende præcision ofte pengene værd.

Ladetid og batterilevetid

De fleste elektriske barbermaskiner på markedet er ledningsfri, så de typisk har genopladelige batterier. I sjældne tilfælde har billigere modeller engangsbatterier. Dyrere modeller har almindeligvis batterier af bedre kvalitet. Styrken i billige batterier daler med tiden, mens kvalitetsbatterier forbliver effektive i hele deres levetid.

Læg mærke til ladetid og batterilevetid, da de varierer meget. Ladetiden kan være op til 12 timer. Men for en maskine med hurtig ladetid kan blot et par minutters ladetid være tilstrækkelig. Da en rutinebarbering kun tager et par minutter, vil en maskine med en times batterilevetid holde flere uger.

Skær og vedligehold

Et skarpt kvalitetsskær klipper flere hår samtidig uden ryk. Afhængig af hvor godt du plejer skærene, kan de holde i årevis selvom hyppig barbering af et meget groft skæg til sidst vil få dem til at slides meget hurtigt.

Nogle dyrere modeller har en plejeenhed, der ikke alene renser og smører skær men også oplader barbermaskinen. Alle skær bør på et tidspunkt udskiftes. Producenter sælger flere af deres skær separat til erstatning for de gamle.

Adaptiv barbering

En elektrisk barbermaskine med adaptiv barberingsteknologi kan tilpasse sig ansigtets form. Det giver hurtigere og mere præcise resultater. Modeller med denne egenskab er typisk dyrere, da de kræver et mere avanceret barberhoved samt høje krav til barberingsteknologien.

Våd & Tør

Nogle elektriske barbermaskiner kan bruges med vand i varierende grad. Visse maskiner kan skylles efter brug, mens andre kan blive fuldstændig dækket, så de kan bruges i bruseren. Avancerede maskiner kan ligefrem tåle barbering med gel og skum. Fordi vand gør hår blødere, er barberingen mere skånsom mod huden. Så hvis du ikke er vild med tørbarbering, kan du overveje en Våd & Tør-model.

Konklusion

Selvom der er et overvældende stort antal modeller tilgængelig, vil det hjælpe dig at vide, hvad du har brug for med hensyn til effektivitet, skærkvalitet, vandtæthed, batterilevetid og tilbehør, så du nemmere kan vælge. Uanset om du foretrækker roterende eller folie, har begge teknologier mange fremragende modeller med mange valgmuligheder.

Hvis skægget vokser hurtigt og det er tæt og groft, bør du overveje at investere i en bedre model med mere kraft og bedre skær, da den giver en hurtigere og mere skånsom barbering. Hvis du derimod er på udkig efter din første elektriske barbermaskine vil en enkelt model være tilstækkelig, da ansigtshår på en yngre person ofte er en smule blødere og vokser mere sparsomt.

NOOA

NOOA har et udvalg af smarte, stilfulde, brugervenlige maskiner til skægpleje til en fornuftig pris - både elektriske barbermaskiner og skægtrimmere. Modellerne varierer fra enkle rejsebarbermaskiner til avancerede modeller med digitalt display. NOOA-maskinerne er et fremragende begyndervalg, da de giver meget for pengene.

Philips OneBlade

OneBlade - den enkle og prisvenlige samt utrolig effektive nye model på markedet udfordrer det hidtidige udbud af elektriske barbermaskiner. Den er designet til at erstatte din skægtrimmer, elektriske barbermaskine og manuelle barberskraber.

Maskinen bruger kun et enkelt blad (som navnet antyder), som bevæger sig 200 gange i minuttet. OneBlade-serien har et par valgmuligheder for batteriegenskaber, kraft og nogle yderligere funktioner. Ulempen ved den mere gunstige pris er, at bladene bliver hurtigere slidt, så de skal skiftes hver fjerde måned.

Skægtrimmere

Hvis du foretrækker noget ansigtshår, er den alsidige skægtrimmer din bedste ven. Uanset om din skægstil er overskæg, fipskæg, kort skæg eller fuldskæg giver trimmeren dig en let måde at vedligeholde alle disse skægstile. Trimmere sælges både som separate maskiner såvel som avancerede skægsæt med alt hvad du behøver til fremragende pleje af dit skæg.

Skægtrimmere er designet til at holde ansigtshår velklippet og pænt. Ligesom elektriske barbermaskiner er der mange slags skægtrimmere - nogle er egnede til meget specifikke formål, mens andre kan klarer mere end enkelt skægstil. Prisen påvirkes på samme måde som ved barbermaskiner af deres kraft og styrke samt batterilevetid. Hvis du kan lide, at dit skæg ser ud på en særlig måde, kan du trygt investere i en specialiseret trimmer. Hvis du derimod er usikker eller nemt vil kunne ændre din stil, bør du vælge en alsidig maskine.