Sådan behandler du stegepanden

Stegepanden er køkkenets vigtigste redskab. Er du glad for at lave mad er det vigtigt med ordenligt køkkenudstyr, og en solid stegepande er derfor et væsentligt element for at lykkedes med madlavningen. Her får du en række gode råd og tips til hvordan du behandler din stegepande, så du kan have glæde af den længst muligt.

En stegepande er ikke bare en stegepande. Om panden har teflon-belægning eller er lavet af jern, har stor indflydelse på hvordan den bør vaskes og behandles. Hvis du bruger og vasker din stegepande forkert, kan dette føre til at den bliver ødelagt. 

Jernpander er tunge og tåler meget høj varme. Det er derfor vigtigt at man vedligeholder panden og smører den jævnligt med madolie. En teflonpandes overflade er derimod behandlet på forhånd, og det er derfor kun nødvendigt at vaske panden efter brug. Man bør ikke benytte en skadet eller krakeleret teflonpande, da dette vil kunne forårsage partikler i maden. 

 

Hos POWER anbefaler vi, at man benytter en opvaskebørste og sulfo til rengøring af sine teflonpander. Det er utrolig vigtigt at panden rengøres grundigt efter brug, så man får fjernet olie belægningen der dannes under madlavningen. Jernpander derimod kan nemt vaskes med en grydesvamp under varmt vand - undgå i denne forbindelse at bruge opvaskemiddel! Opvaskemiddel vil fjerne fedtlaget, og gør at maden lettere vil sætte sig fast.

Husk dette før du bruger stegepanden for første gang

Før du bruger stegepanden for første gang, er det vigtig at du vasker den i varmt vand.

Derefter bør du varme panden op med lidt olie, fjerne olien igen med lidt køkkenrulle og derefter vaske stegepanden igen med varmt vand. Voilà - så er stegepanden klar for brug!

Brug stegepanden korrekt

Har du en induktions kogeplade bliver pladen ekstremt hurtig varm - sæt derfor ikke en tom stegepande direkte på høj varme.

Bliver stegepanden udsat for ekstrem varme eller hurtige temperaturforandringer bliver den hurtigt ødelagt. Så pas endelig på med dette!

Rengøring af stegepanden efter brug

Gør det til en vane altid at afkøle stegepanden før rengøring.

Hvis du ikke vasker teflonpanden vil maden hurtigt brænde fast. Udfordringene med jernpanden er at den kan ruste, hvis panden ikke regelmæssigt bliver smurt ind i olie.

Læs også

Røgalarmer: 4 spørgsmål og svar

Har du sikret dit hjem med røgalarmer, eller overvejer du det? Vi har listet fire af de vigtigste ting, du skal vide om røgalarmer nedenfor.

Læs mere

Undgå madspild med disse tips

Med korrekt opbevaring og brug af køleskabet, kan du undgå at smide mad ud. Det kan også betyder store besparelser - både for pengepungen og miljøet.

Læs mere

Sous vide eller Slow cooker?

Der findes utroligt mange begreber indenfor madlavning, og Sous vide og Slow cooker er to af dem. Her forklarer vi forskellen, og det unikke ved de to metoder som giver maden ekstra god smag!

Læs mere

OptiGrill – glæden ved perfekt grillet kød

Selvom de fleste af os har travlt i hverdagen, vil vi gerne spise sund, velsmagende og hjemmelavet mad. Tjek OptiGrill ud her!

Læs mere

Chat

Åben chat

Chat