Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Samlino.dk

Mobilen går forrest i den digitale udvikling

Mobiltelefonen er det første, vi kigger på, når vi står op, og det sidste vi kigger på, inden vi lægger os til at sove. Den har på rekordtid ændret danskernes vaner, og hele 64 % af danskerne brugte i 2016 dagligt nettet på den lille skærm, hvor det fortsat er de unge, der fører an i udviklingen ifølge nye tal fra DR Medieforskning.

Mobilen er blevet mere end bare underholdning

Den digitale udvikling går stærkt, og her spiller mobilen en særdeles central rolle. Den bruges til sociale medier, spil og streaming, men er samtidig også vores kilde til nyheder, når verden brænder. Vi kan i dag både score, betale regninger og få vist vej af vores firkantede ven.

Dette sætter selvfølgelig krav til både 2017’s mobiltelefoner og mobilabonnementer, der år fra år gennemgår større udviklinger. Datapakkerne i de forskellige mobilabonnementer er vokset markant, og flere mobilabonnementer tilbyder nu en streamingtjeneste som en del af abonnementet til konkurrencedygtige priser.

Ligeledes sker der hvert år markante lanceringer af mobiltelefoner, som hvert år revolutionerer smartphonens udseende og kvaliteter. Tror man på rygter, kan vi i 2017 se frem en skærm der går fra kant til kant, fingeraftrykslæser lagt ind i skærmen og kunstig intelligens på et endnu højere niveau. 

En app overskyggede alle andre i 2016

I det forgangne år var der specielt en app, der tog opmærksomheden og fik danskerne samt resten af verdenen ud på gader og stræder. Pokémon Go opnåede på rekordtid at få en million danskere op af sofaen for at jagte Pikachu og alle de andre.

Om Super Mario bliver år 2017’s svar på år 2016’s Pokémon Go, bliver dertil spændende at følge med i, efter at Apple, i forlængelse af deres keynote event i septembers, valgte at frigive Super Mario som mobilspil i Danmark i samarbejde med Nintendo.

De 15-29-årige bruger nettet fra mobilen mere end 1,5 time hver dag. 

Det er specielt den unge kategori, der fører an i brugen af mobilen, og det er altså klart her mobilforbruget er steget eksplosivt de senere år ifølge DR Medieforskning. De resterende aldersgrupper præsenterer dog også en stigning på mobilforbruget, hvilket på mange punkter ikke nødvendigvis kommer som en overraskelse.

 

En overraskelse kan det til gengæld være, at unge i aldersgruppen 12-19 år i 2016 brugte Facebook mindre. Dette skyldtes blandt andet den hårde konkurrence fra andre sociale medier, hvor specielt Snapchat og Instagram henter ind på Facebook.

 

Denne tendens ses dog ikke på samme måde hos de ældre aldersgrupper, hvor Facebook stadig er i stigende vækst. Her er det især kvinderne, som benytter sig mest af det blå-hvide medie.


2016 blev altså endnu et år, der pegede i retningen af, at din bedste ven bor i lommen. 

 

Læs også

Find den mobil der passer til dig

Det kan være svært, at finde ud af hvilken mobil man skal vælge, når den gamle skal skiftes ud. Vi har derfor lavet et let overblik - alt efter funktioner og pris.

Læs mere

Tilbehør til din mobil

Står du og mangler det helt rigtige tilbehør til din mobiltelefon, så kan vi hos POWER helt sikkert hjælpe dig. Vi har tilbehør til afpilning af lyd, træning, opladning, lagring samt bil og foto-tilbehør til din mobil.

Læs mere

Nyheder direkte fra MWC 2017!

I disse dage er POWER til Mobile World Congress i Barcelona. Følg med her på siden for opdateringer og de nyeste trends og produkter.

Læs mere

Sådan undgår du, at din mobil løber tør for strøm

Vi har alle været i den irriterende situation, hvor vi virkelig havde brug for strøm på telefonen. Læs her, hvordan du kan undgå at løbe tør.

Læs mere

Chat

Åben chat

Chat