Hvilken vaskemaskine skal jeg vælge?

Er det svært at vælge ny vaskemaskine? Få styr på de mange forvirrende begreber her!

Selv om den ”bare” skal vaske dit tøj, kan det efterhånden være lidt af en videnskab at købe ny vaskemaskine. Især hvis du er førstegangskøber.

Til dig, som køber vaskemaskine for første gang

Uanset om du lige er flyttet hjemmefra, eller du er ved at istandsætte din første lejlighed, står en vaskemaskine garanteret højt på ønskesedlen.

Hvis du bor alene og kun vasker dit eget tøj, er en vaskemaskine på 7 kg perfekt. Så er der også plads til at vaske din kommende kærestes tøj.

Det første, du skal se på, når du vælger vaskemaskine, er strømforbruget. Ved at købe en miljøvenlig maskine med energimærke (for eksempel A+++), sparer du både på strømmen, miljøet og pengene.

Et godt eksempel på en god vaskemaskine er AEGs L8FEP965E. Den er skånsom og effektiv. Både træningstøjet og arbejdsskjorterne bliver rene i et snuptag. Du behøver ikke fylde maskinen helt op hver gang, den justerer automatisk vasketiden i forhold til mængden, du smider ind. Derved undgår du at overvaske tøjet. Det er godt for farverne og fibrene i tøjet. Denne maskine har også dampprogrammer, du kan bruge til at friske dit tøj op, eller hvis du vil have hjælp til strygningen. Det kan være til stor hjælp i hverdagen.

Det er nemt at fare vild i vaskemaskinernes mange begreber. Så før du beslutter dig for din vaskemaskine, bør du læse dette:

Restfugtighed er mængden af fugtighed, der er tilbage i tøjet efter centrifugering

Centrifugeringshastigheden siger noget om, hvor mange omdrejninger tøjet bliver udsat for i minuttet. Jo højere værdi, jo flere omdrejninger og jo mere tørt er tøjet efter endt vask.

En kulfri motor har som regel en længere levetid og er mere lydsvag og energieffektiv.

AEGs pletfjerning er unik! Sæbeskuffen er udstyret med et fjerde rum, hvor det er muligt at tilsætte pletfjerningsmidlet separat. Tilvælg pletfjerning til vaskeprogrammet, når du har brug for det.

Hurtigprogram betyder, at vasketiden er kort – helt ned til 30 minutter. Det fungerer fint til mindre beskidt tøj. Husk at dette program er beregnet til mindre tøjmængder.

Det er ikke længe siden, at dampprogrammer i en vaskemaskine kun fandtes i topmodellerne. I dag har mange vaskemaskiner et dampprogram, du kan bruge til at friske sart tøj op med uden at ødelægge det. Det udglatter også tøjet og fjerner dårlig lugt.

Energiklasse A+++ betyder, at du får den mest energieffektive vaskemaskine. Energimærkningen har eksisteret i Danmark siden 1996 og gør det enklere at tage et miljøbevidst og mere energiøkonomisk valg.

Den bedste vaskemaskine til familien

Nogle børnefamilier vasker i snit to maskiner hver dag! Så hvis I har en stor husholdning, er det klogt at investere i en vaskemaskine med stor kapacitet.

AEGs vaskemaskine, L8FEP965C, kan rumme hele 10 kilo tøj og har en ekstra stor tromle. Det giver masser af plads til alt tøjet, og du får det perfekte vaskeresultat på alt, hvad du kommer i maskinen.

Maskinen er designet til at holde i mange år, og der er hele 10 års garanti på den kulfri motor. På den tid når I at blive de bedste venner. Den skånsomme tromle tager vare på yndlingstøjet, og du vil aldrig fortryde, at du har investeret i kvalitet.

Det betaler sig at købe en vaskemaskine i god kvalitet!

Vasker du sarte materialer i hånden? Er du bange for, at din blazerjakke mister faconen, at silkeblusen bliver glansløs, og at din yndlingssweater mister sin form?

Det betaler sig at købe en vaskemaskine i topkvalitet. Den kan vaske alt, uden du behøver at være nervøs for resultatet – også silkeblusen! Samtidig er den stille, vandbesparende og behandler tøjet meget nænsomt – og har oftest også et mere stilfuldt design.

Tag f.eks. en AEG Care vaskemaskine. Her kan du trygt vaske alt dit tøj i maskinen. Så synes du, det er på tide at få mere tid til dig selv og ikke skulle bekymre dig om vasketøjet, er det en maskine som den, du skal vælge. Du kan også læse mere om AEG Care vask i denne artikel.