Få en sundere livsstil

Julen er ovre og mange af os har hygget os lidt ekstra – helt sikkert velfortjent! Men nu er vi kommet ind i et nyt år, derfor er der mange der fokuserer på at leve lidt sundere. Vi har derfor samlet lidt tips til, hvordan man bedst kommer i gang med den sunde livsstil.

Der er mange forskellige ting, man kan fokusere på, men ofte er det bedst at starte i det små og så tilføje stille og roligt. Lav en liste med prioriteringer og kryds en ting af ad gangen – det gør det nemmere og mere overskueligt.

Sund og god kost

Når det kommer til mad, er der en masse forskellige ting, man kan fokuserer på. Ligesom at der findes et utal af diæter og hvert år kommer der nye ting, man skal holde sig fra eller spise mere af. Her har vi valgt at fokuserer på enkle og positive ændringer og ikke så meget på diæter.

  • Vælg gode og sunde råvarer og undgå fastfood og færdigretter med meget salt. Erstat hellere saltet med andre krydderier samt citron, peber og eddike. Selvom det tager lidt tid, så er det altid bedre at lave maden selv fra bunden – så ved du hvad der maden indeholder og hvad du selv spiser.
  • Spis flere grønsager! Hvis nu tiden har været knap og du har købt en færdigret, så kan man ”fortynde” den, ved at tilføje nogle grønsager. Lav endeligt også en salat til alle måltider – så kan du spise mere, uden at det er dårligt for kroppen.
  • Lav en madplan – gerne en uge frem. Hvis man handler efter en huskeseddel, så er sandsynligheden mindre for at man impulshandler usunde ting mindre. Og køb aldrig, mens du er sulten, så er du lettere at friste!
  • Det er vigtigt at tage tingene i små skridt. Ændre man alle ting fra den ene dag til den anden, så kan man let kører træt i det. Hvis man derfor stopper med at drikke sodavand, kan man starte med at drikke vand med en smule smag i, fx mynteblade, frugtstykker eller citron, inden man skifter helt over til kun at drikke vand.
  • Elsker du en lille snack og sødt i skuffen? Så er det bedste at skifte dette ud med en grønsag eller frugt, du rigti godt kan lide og sikre at du altid har rigtigt derhjemme.
  • Men det vigtigste af alt – tag små skridt, så du vender dig til det inden du starter på næste skridt.

Fasthold en aktiv livsstil

Det kan hurtigt blive hårdt at komme i gang med træning efter juletiden. Derfor har vi lavet nogle enkle punkter, for hvordan du lettest kommer i gang i hverdagen. Det vigtigste er dog, at man laver noget man hygger sig ved og nyder.

  • Du kan sagtens træne derhjemme. Køb en måtte, en træningsbold og måske lidt håndvægte. Så er det bare at søge efter træningsøvelser på YouTube og komme i gang. Træn minimum 20min og sved ud al julemaden!
  • Kan du lide at træne udenfor, kan du benytte vind og vejr. Er der fx sne, så kan du bygge en snemand eller rydde sne fra fortorvet osv. Træningen går lettere, hvis det er sjovt.
  • Det vigtigste er at finde aktiviteter, der hvor du har mulighed. Fx stå af bussen et par stop inden du normalt skal af og gå resten af vejen. Tag trappen i stedet for elevatoren, tag cyklen i stedet for bilen til bageren osv osv Al aktivitet hjælper og lidt er bedre end ingentign.

Læs mere om at komme i gang med træningen her

Få motivationen tilbage

Det kan være svært, at holde motivationen oppe, når man skal leve sundere. Det vigtigste er at du selv vil have en sundere hverdag – ellers virker det ikke. Så sætdig ned og lav en realistisk plan med mål og delmål.

Du kan selvfølgelig ændre dine mål løbende, så du hele tiden har noget at arbejde mod. Som tidligere nævnt er det lettere at holde motivationen oppe, hvis man starte i det små. Skær ned på nogle enkelte ting ad gangen og få succesoplevelser ved hvert delmål. Gør det eventuelt med familien eller venner, så i kan hjælpe hinanden med at holde motivationen oppe. 

 

Lidt ekstra hjælp til motivationen

Synes du det er alt for svært at motivere sig selv, kan et sportsur eller aktivitetsmåler hjælpe. Her kan du løbende få information på hvordan du klare dig og hvornår det er tid til at være aktiv. Så behøver du ikke tænke på tiden, du skal bare være aktiv, når dit ur siger det. De kan endda også sætte nye mål for dig, ud fra dit niveau. Det er altid motiverende med en hjælper og det kan sportsuret være.

Få hjælp til det rette valg for dig her

Slowjuicer som også laver smoothie

Server lækre, sunde juice, smoothies, sorbet is og andre kolde desserter med en Witt Smoothie Juicepresso.

Læs mere
Find det rigtige sportsur og aktivitetsmåler

Der findes rigtig mange typer af aktivitetsmålere, sportsure og SmartWatches. Så for at du lettere kan finde det, der passer bedst til dig, har vi lavet en lille guide.

Læs mere
Få en sundere livsstil

Nu er vi kommet ind i et nyt år, derfor er der mange der fokuserer på at leve lidt sundere. Vi har derfor samlet lidt tips.

Læs mere
Vask dit træningstøj rigtigt

Hvad skal der til for at holde på farver, form og træningstøjets tekniske funktion længst muligt?

Læs mere