Dette bør du se efter ved køb af ny opvaskmaskine

Vasker din nuværende opvaskemaskine ikke godt nok, eller er det på tide med en opgradering? Her får du hjælp til hvad du bør kigge efter og tænke på, når du skal købe dig en ny opvaskemaskine!

Der findes to typer opvaskemaskine. Fritstående og integreret opvaskemaskine. De fritstående maskiner leveres som regel med front i stål eller hvid, mens de integrerede opvaskemaskiner kræver påmontering af køkkenlåge. Ønsker du at dit køkken skal være fri for opvaskemaskine knapper, kan du med en integreret opvaskemaskine vælge en front som går i et med resten af køkkenet.

Her har vi valgt en række opvaskemaskiner, hvor de fleste modeller både kan købes som integrerbare eller fritstående med hvid eller stål front.

Derfor bør du tænke på energiforbruget til din opvaskmaskine

Der findes mange forskellige energiklasser, og det kan være vanskeligt at vide præcis hvad man skal se efter ved køb af en ny opvaskemaskine. Som man kan se på nedenstående energimærke, er det højeste niveau "A+++". Du kan sommetider endda købe en opvaskemaskine, som ligger over den højeste energiklasse.

Energiklassen måles blandt andet udfra hvor meget strøm opvaskemaskinen bruger gennemsnitligt pr. år, men vil også vise hvor stort et vandforbrug maskinenhar.

En faktor som kan være sjov at tænke på, er at den største andel af CO2-udslip kommer fra produktionen af maskinerne, og ikke ved brug. Derfor er det både smart og godt for miljøet at købe produkter af høj kvalitet - så holder produktet gerne lidt længere, og på den måde hjælper du miljøet.

Blandt andet Miele tester deres produkter for 20 års brug, dette gør at man både

sparer miljøet og får et produkt der vil holde længere.

Energimærket er baseret på 220 vaskecykluser i løbet af et år, og den er genial at bruge til at sammenligne produkter, før du bestemmer dig for hvad du ønsker at købe!

Opvaskmaskinens indretning er vigtigere end du tror

Når det kommer til opvaskemaskinens indretning, er det vigtigt at man vælger en maskine med plads til dit forbrug. Vi anbefaler derfor, at man altid tager en tur ud til det nærmeste POWERHOUSE, for at teste de forskellige løsninger opvaskemaskinerne har at tilbyde. Så kan du hurtigt danne dig et overblik over hvilken maskine der passer bedst til dit behov. 

Alle har forskellige størrelser på tallerkener og glas, samt forskellige vaskemønstre. Efter en fest har man højst sandsynligt et behov for mere plads, så man kan få plads til de høje vin glas. Derfor kan det være smart at investere i en opvaskemaskine med en fleksibel over- og underkurv. En fleksibel over- og underkurv gør også at man kan flytte rundt på blandt andet skåle, bøtter, ildfastefade og blomster vaser - så får du nemt plads til alt i en og samme vask. 

Så har vi det store spørgsmål, skal opvaskemaskinen være med bestik skuffe, bestikkurv eller med begge dele? Bestikskuffen giver dig mere plads i underkurven, som igen giver dig en større fleksibilitet, mens en opvaskemaskine med bestikkurv gør det enkelt at tage bestik ud af maskinen, da den kan løftes ud af maskinen og op på køkkenbordet.  

 

Herunder ser du produkter som vi anbefaler baseret på fleksibel indretning og god brugeroplevelse:

Opvaskerens tørretid 

Hvor mange gange har du ikke fået den glohede damp fra opvaskmaskinen i ansigtet, eller måtte vente på at opvasken skulle tørrer efter brug?

Tørreevnen på opvaskmaskinen er ganske vigtig at have med i sine overvejelser, og fordi energikravene er blevet væsentligt strengere - så har alle producenterne skåret ned på brugen af det varme vand i slutningen af vaskeprogrammet. Dette har haft en lille effekt på tørringen, men producenterne har måtte finde andre alternativer for at kunne optimere tørringen endnu mere.  

Skal du købe dig en ny opvaskemaskine, vil vi derfor anbefale opvaskemaskiner med automatisk åbning, hvor lågen åbner sig automatisk ved programmets ende - sådan sikre du dig at dit service er helt tørt.

Hvilket støjniveau bør opvaskmaskinen have?

Er du plaget af at din nuværende opvaskmaskine støjer mens den kører? Det kan være en rigtig gode idé at kigge efter en opvaskmaskine med lavt støjniveau. Alle vores opvaskmaskiner har et lydniveau mellem 40 og 50 dB, nogle af maskinerne har et tilsvarende støjniveau, som ligger midt mellem en stille stue i et byområde og en hverdags samtale.

Vær også opmærksom på programudvalget til opvaskmaskinen

De fleste opvaskmaskiner har samme type vaskeprogrammer at vælge mellem. Vaskeprogrammerne kan gøre din opvask langt mere effektiv, da den indstilles lige efter dit vaskebehov. Et af vaskeprogrammerne har blandt andet tosidig rengøring. Denne type program er yderst praktisk, hvis du både skal have vasket gryder og pander, samtidig med at du skal vaske dine fine glas. Med dette program får du et højt vandtryk i underkurven, hvor du har gryder og pander, mens at maskinen holder lavt vandtryk i overkurven, for at passe på dine fine glas.

Andre praktiske programmer du bør holde øje med er et automatisk program og et hurtigprogram.

Vær opmærksom på at resultatet varierer ved benyttelse af et hurtigprogram fra producent til producent. Vælger du for eksempel en opvaskmaskine fra Miele, så får du et godt resultat ved hurtigprogrammet. Dette skyldes at Miele ikke ønsker et hurtigprogram som er kortere end 59 minutter, da de mener at sådan et program vil give et dårligere vaskeresultat.

Læs også:

Få det meste ud af din køkkenmaskine

Har du lige fået en køkkenmaskine ind i køkkenet, så er det et godt tidspunkt at kigge på hvilke muligheder for tilbehør du kan få, for at få endnu mere ud af din køkkenmaskine.

Læs mere
Vælg energirigtigt

Vi danskere bruger i gennemsnit 14% af vores strøm på køl og frys, så der er meget at spare ved at tænke energi - både i hverdagen, og når du køber nyt.

Læs mere
A+++ fremfor A: Så meget kan du spare

Energimærkningen af hårde hvidevarer er en EU-ordning der er sat i verden for at begrænse Europas elforbrug. Se forskellen på A+++ fremfor A her

Læs mere
Vil du have mindst mulig støj i hjemmet?

Vil du gerne blive lidt klogere på hvad lydniveauet og dB betyder for dine valg, så gør vi vores bedste for at forklare lidt mere om det her. Så du kan få et lavere støjniveau hjemme hos dig.

Læs mere