Derfor bør du vælge en køkkenø

En køkkenø giver dig den ekstra plads du er på jagt efter i dit køkken, samtidig med at den kan fungere som et socialt samlepunkt i dit hjem.
Se alle vores køkkenø-tips her!

Har jeg nok plads til en køkkenø?

En køkkenø tager og kræver en del plads, hvorfor det er vigtigt at have et godt og stort arbejdsrum, specielt hvis man er flere i huset der kan lide at kokkerere. Køkkenet er en samleplads hvor børn laver lektier, gæsterne socialisere sig mens du tilbereder maden og for mange også stedet hvor man spiser aftensmad. Har du for lidt plads og anskaffer dig en køkkenø, skal du være opmærksom på at det kan sænke tempoet i køkkenet. 

Er dit køkken ikke specielt stort - så findes der heldigvis en løsning, så du også kan få plads til den eftertragtede køkkenø.

 

Køkkenø på hjul

Er du på jagt efter en ekstra arbejdsflade, kan du investere i en lille køkkenø på hjul eller til og med bygge din egen af overskabe fra køkkenet. Skal du renovere dit køkken eller har du måske allerede gjort det? Så benyt overskabene fra dit gamle køkken og lav din egen køkkenø med hjul. På denne måde vil du altid kunne rulle den frem, når du skal lave mad eller trænger til lidt ekstra bordplads.

Når den ikke benyttes kan den blot placeres indtil en væg, og du kan indrette den præcis som du ønsker - tilmed får du lidt ekstra opbevarings plads i køkkenet.

 

Hvilke køkkenløsninger passer bedst til en køkkenø?

De mest optimale køkkenløsninger til en køkkenø er store eller åbne køkkener. Har du planer om at renovere dit køkken og har mulighed for at rive en væg eller to ned, vil dette åbne dit køkken op og være den perfekte anledning til at anskaffe dig en køkkenø. 

En af de bedste køkkenløsninger er L-løsningen som er illustreret på billedet nedenfor, men vigtigt er at huske at en køkkenø kan kombineres med alle køkkenløsninger, så længe du har godt med plads! 

Utallige køkkenløsninger og køkkenøer

Der findes utallige typer køkkenøer, alt fra små til store med integreret vask, kogeplade, ovn og emhætte - men husk også at være realistisk og klar over hvor stor plads du har til rådighed. Husk at sætte dit hus/lejlighed i relief til dit køkken, så du formår at skabe en helhed i rummet.

Køkkenø med kogeplade

Ønsker du at bruge køkkenøen til at lave mad, er det et perfekt sted at placere kogepladen. Her er det vigtigt at have placeringen af sin emhætte med i tankerne.

Overvej om du også ønsker at emhætten skal integreres i køkkenøen, eller om du hellere vil have den fastmonteret til taget. Hav i mente at madosen kan være vanskeligere at fjerne i et åbent køkken.

Læg lidt ekstra penge i en god emhætte og gå for eksempel efter en der kan monteres i taget. Så slipper du nemt af med madosen, samtidig med at du har god udsigt over resten af køkkenet/stuen.

Med denne type løsning kan du samtidig opbevare alle gryder, pander og andet køkkenudstyr i skabene på øen, så er alt samlet ét sted og er nemt at finde.

Køkkenø med vask og emhætte

Denne løsning er perfekt for dig som ønsker at samle kogezonen og vaskezonen. Her får du samtidig plads til at hakke grøntsager og forberede kødet, så du kan tilberede hele måltidet samme sted.

Med en kraftig emhætte placeret over kogepladen slipper du for at madosen spreder sig i køkkenet.

Køkkenø med siddeplads

Samles familien ofte i køkkenet når der laves mad, så vil denne type køkkenø være den perfekte løsning.

Her er køkkenbordet udvidet, så der er plads til et par stole under bordet.

Når stolene ikke er i brug, vil de derfor heller ikke stå i vejen.

Børnene kan lave lektier, I kan spise aftensmad og har I gæster kan du byde dem på en lækker drink mens du kokkere.

U-formet køkken med køkkenø

Skal du placere en køkkenø i et U-formet, som vist på billedet, eller L-formet køkken er det vigtigt med god plads at bevæge sig på.

Her anbefaler vi at man beregner cirka 100-120 cm mellem øen og de faste køkkenelementer. På denne måde sikre du dig god plads, til at bevæge dig mellem de forskellige køkken elementer, når du skal lave mad.

I-formet køkken med køkkenø

Denne type er perfekt til dig der som udgangspunkt har en lille arbejdsflade med I-løsningen.

En køkkenø vil udvide arbejdsfladen, samtidig med at du får mere opbevaringsplads. Ligemeget om du benytter køkkenøen som hakkezone, kogezone eller vaskezone, vil du få et bedre og mere optimeret arbejdsrum.

En køkkenø kan altså placeres næsten lige hvor du ønsker det - kun pladsen kan sætte begrænsninger. Køkkenøen er et godt alternativ til at få mere opbevaringsplads, du kan for eksempel gøre plads til et vinskab, et lille køleskab eller køleskuffer, have en åben hyldeløsning, skabe eller skuffer. Kun fantasien kan sætte grænser. 

 

Se alle vores køkkener her

Læs også

Få et smart køkken med dette køkkenudstyr

Et køkken er ikke et rigtig køkken uden smart og brugervenligt udstyr - der findes uendelig mange ting til køkkenet som gør hverdagen lettere og mere enkel.

Læs mere

Dette skal du have med i overvejelserne ved køb og planlægning af dit nye køkken

Vi har samlet en bunke tips og tricks til dig som er på udkig efter nyt køkken

Læs mere her

Derfor får dit køleskabe kæmpe skærm

Se hvorfor de nye køleskabe skal have en kæmpe skærm her

Læs mere

Undgå madspild med disse tips

Med korrekt opbevaring og brug af køleskabet, kan du undgå at smide mad ud. Det kan også betyder store besparelser - både for pengepungen og miljøet.

Læs mere

Chat

Åben chat

Chat