DAB bliver til DAB+

Den 1. oktober 2017 skifter det digitale radioformat fra DAB til DAB+. Det vil give plads til mange flere radiokanaler og dermed give dig mange flere valgmuligheder, når der skal lyttes i bilen, i hjemmet, på løbeturen eller på kontoret. Men hvad betyder skiftet for dig og kan din radio tage det nye format?  Læs med her og find ud af, om du og din radio er klar til DAB+.

Fra d. 1. oktober vil alle digitale radiokanaler sendes i et nyt format, efterfølgeren til DAB, nemlig DAB+. Der er i dag allerede en række kanaler der sendes på det nye format, men i dette efterår, vil alle landsdækkende kanaler i Danmark flyttes dertil, som en del af den politiske medieplan. Formålet med skiftet er, at få plads til flere kanaler på sendenettet - der åbnes simpelthen mulighed for, at få endnu flere radiokanaler i Danmark.

Du kan lytte til digitale radiokanaler via internettet, på din smartphone, computer, tablet, TV eller på en DAB-radio. Langt de fleste DAB-radioer kan allerede tage DAB+ og vil derfor være klar til, at formatet skifter. Er du i tvivl om, hvorvidt din radio kan tage DAB+, så kan du hurtigt tjekke efter herunder.

Kan din radio tage DAB+?

 

  • Er du i tvivl om, hvorvidt din radio kan tage digitale kanaler, så kan du starte med at tjekke manualen. Står der DAB+ radio, så kan den tage de digitale kanaler. 

  • Hvis du har købt din radio i 2012 eller senere, så skulle den være klar til at modtage DAB+. Hvis den er købt før 2012 skal den muligvis udskiftes eller du kan anskaffe dig en adapter.

  • Er du i tvivl om hvornår din radio er købt og om den kan tage DAB+, så forsøg at genindstille den og hvis du kan finde DR's regionale P4-kanaler, så er du klar til formatskiftet - disse kanaler kører nemlig allerede på DAB+.

 

Tid til en ny radio?

Er din radio ikke klar til det nye format - eller er det bare på tide med en ny radio, så har vi et stort udvalg i POWER! Få et smugkig her eller kig forbi dit nærmeste POWERHOUSE hvor vi også gerne svarer på alle dine spørgsmål omkring formatskiftet fra DAB til DAB+.

Behold din radio eller anlæg med en DAB+ adapter

Er du rigtig glad for din gamle radio eller dit anlæg men vil også have mulighed for, at lytte til alle de digitale radiokanaler? Så er der ingen grund til at fortvivle, eller fylde hjemmet op med flere radioer, du tilkobler blot en adapter til din radio og gør den klar til DAB+ let og hurtigt. Hvis du kun har FM radio i din bil, findes der også en DAB+ adapter til bilen.

SE HELE UDVALGET AF DAB+ RADIOER HER

Læs mere om formatskiftet fra DAB TIL DAB+ på www.mereradio.dk

DAB-adapter gør køreturen sjovere

Kilometer efter kilometer bag rattet kan gøres sjovere med en DAB-adapter!

Læs mere

DAB-radio bedst i test

Amadeus' bestseller ADRBT 414 er bedst i test hos Politiken.dk. Amadeus' DAB-radio vinder testen på grund af god lyd og lækkert design.

Læs mere

Print billeder ud direkte fra mobilen

Med en lille smart fotoprinter kan du få dine bedste billeder ud på papir, på ganske få sekunder - helt uden at tilkoble din computer!

Læs mere

Sådan tager du de bedste billeder

Er du træt af uklare og kedelige billeder og ved du ikke helt hvordan du kan tage de bedste billeder? Så læs videre her!

Læs mere

Chat

Åben chat

Chat