3 simple tips til at spare energi

Nu har du muligheden for, at gøre miljøet en god tjeneste og deltage i Earth Hour den 22. april! Det behøver bestemt ikke være den eneste dag hvor vi har omtanke for miljøet - læs mere om hvordan du sparer energi og strøm i dit hjem, hele året rundt.

Hvert år medvirker en stor del af den danske befolkning i Earth Hour en verdensomspændende symbolsk markering for klimaet, hvor alt lys slukkes i en time. Sluk lyset den 22. april kl. 20.30-21.30 og deltag selv i verdens største klimamarkering!

Vi i POWER er optagede af, at både vores ansatte og kunder skal have omtanke for miljøet - også ud over denne ene markering én gang om året. Her finder du derfor information og tips til, hvordan du helt enkelt kan gøre en tjeneste for både dig selv, pengepungen og ikke mindst miljøet, 365 dage om året.

3 simple tips:

1. Tag et kig på energimærkningen før du køber et nyt produkt

2. Skift dine gamle hvidevarer ud, med nye i A-klassen.

3. Benyt strømsparende produkter. 

Energimærket viser vej til strømbesparende produkter

Et godt råd er, at tage et kig på energimærket når du skal købe nye hvidevarer, støvsuger og TV. Energiklasse A indikerer et lavere strømforbrug end energiklasse B og A++ har lavere forbrug end A+.

Hvor meget kan du spare på, at vælge energivenlige hvidevarer?

Der er mest at spare ved at vælge hvidevarer i den højeste energiklasse - for eksempel bruger et A++ køleskab omkring 20 procent mindre strøm end et A+ køleskab. 

Energistyrelsen har lavet en række beregninger som viser eksempler på, at du kan sparer flere hundrede kroner årligt, eller flere tusinde kroner gennem hvidevarernes levetid, ved at skifte til energieffektive produkter. Se udregningerne lige her:

Kilde: Energistyrelsen - www.sparenergi.dk

Vi har i POWER lavet yderligere beregninger på, hvor meget der er at spare på nye hvidevarer om året. Grundlaget for forbrug og besparelse er hentet fra Energistyrelsens tal og er beregnet ud fra et gennemsnit. Det er taget udgangspunkt i, at strømprisen er 2 kr. pr. kWh.

 

 

Hvidevarer                                                

Gammel klasse        

Årlig forbrug         

Ny klasse       

Årlig forbrug

Årlig besparelse       

Besparelse i DKK   

Kombiskab (200 liter køl og 50 liter frys) B 406 kWh A++ 177 kWh 229 kr 458
Fryseboks (250 liter) D 573 kWh A++ 177 kWh 396 kr 792
Køleskap (200 liter) A 160 kWh A++ 90 kWh 70 kr 140
Vaskemaskine (5 vaske om ugen) C 460 kWh A 200 kWh 260 kr 520
Tørretumbler (3 timer om ugen) C 600 kWh A 375 kWh 225 kr 450
Komfur C 800 kWh A++ 240 kWh 560 kr 1120

 

Total besparelse: 3.480 kr. 

Hvordan finder du hvidevarer i en god energiklasse?

Der er enkelt at finde hvidevarer i en god energiklasse hos POWER. 

Vi har lagt et filter ind på webshoppen, som du kan benytte til at sikre at du køber hvidevarer i de bedste energiklasser. Når du går ind i den varegruppe du ønsker, skal du blot benytte filterfunktionen 'Energiklasse' i din søgning. Der kan du vælge hvilke energiklasse du ønsker at få vist hvidevarer i. 

Let og ligetil!

Godt for både uden- og indendørs miljø

Et energieffektivt produkt kan også være støjsvagt og dermed bidrage til et bedre indendørs miljø med begrænset støjniveau. Flere hjem i dag har en åben løsning mellem køkken og opholdsrum, derfor bliver kravene til støjsvage produkter større. 

Hvad der defineres som 'støjsvag' er forskelligt fra den ene produktgruppe til den anden. Hvis man er på jagt efter en ny opvaskemaskine og ønsker en støjsvag model, bør man kigge efter produkter med et lydniveau på 46 dB og lavere. Mange produkter med energimærkning har også angivet et lydniveau, så husk at tjekke dette før du går på indkøb!

Læs mere om hvad du bør kigge efter, hvis du ønsker at reducere støjniveauet i dit hjem her

Reducer forbruget af strøm og energi med smartstyring af lys og lamper

Philips Hue er et smart system til lysstyring, med både lyspærer, lamper, og kontakter/afbrydere. Det hele kan styres fra din smartphone eller fra de trådløse kontakter du selv vælger hvor skal placers. Smartstyring af lys og lamper er ovenikøbet vældig hyggeligt og skaber stemning. 

Glemte du at slukke for lyset da du gik hjemmefra? Fortvivl ikke - sluk blot lyset i app'en på din telefon!

Andre strømsparende produkter

POWER har mange produkter som du kan have behov for, for at kunne spare bedst muligt på strøm og energi. Et energistyringsstystem giver dig lavere strømforbrug og ved hjælp af lysstyring kan du styre lyset i dit hus med en smartphone eller tablet. LED pærer som ikke kan dæmpes, er desuden et smart valg. 

Vi i POWER opfordrer alle til at slukke lyset den 22. april og følge vores tips til strømsparing!

 

Læs også

A+++ fremfor A: Så meget kan du spare

Energimærkningen af hårde hvidevarer er en EU-ordning der er sat i verden for at begrænse Europas elforbrug. Se forskellen på A+++ fremfor A her

Læs mere

Hold varmen i vinterkulden

De kolde dage og nætter er kommet til Danmark. Men der findes heldigvis mange måder, du stadig kan holde varmen på.

Læs mere

Vil du have mindst mulig støj i hjemmet?

Vil du gerne blive lidt klogere på hvad lydniveauet og dB betyder for dine valg, så gør vi vores bedste for at forklare lidt mere om det her. Så du kan få et lavere støjniveau hjemme hos dig.

Læs mere

Forstå energimærkninger for støvsugere

Siden september 2014 har nye støvsugere fået energimærkningen på sig. Men hvordan skal man egentlig forstå energimærkningen? Se det hele her

Læs mere

Chat

Åben chat

Chat