Støvsugere

Støvsugere

Intet hjem uden en støvsuger – dit bedste våben i den evige kamp mod nullermændene. Vi har sammensat et stort udvalg af støvsugere fra alle de bedste mærker, herunder Nilfisk, Miele, Dyson, Bosch, Philips, Siemens, Electrolux, Point Pro, Kulz, Senz og mange flere. Uanset hvilken slags støvsuger du er på jagt efter til det lille – eller store – hjem, så finder du med garanti en model hos os, som passer til dine behov. Hos POWER har vi desuden et bred udvalg af tilbehør til støvsugere, inklusive støvsugerposer, mundstykker og støvsugerrør.

Teknologien inden for støvsugere har dog taget nogle gevaldige tigerspring de seneste år, og det har affødt en ren jungle af maskiner, der alle kan noget forskelligt. For at gøre det mere overskueligt for dig at vælge din næste rengøringskammerat, har vi derfor lavet en hurtig gennemgang af de mest almindelige typer støvsugere til dig, som du kan skele til, imens du går på opdagelse i vores udvalg.

Den almindelige støvsuger

Den helt almindelige standardstøvsuger er faktisk slet ikke så standardiseret endda. Tværtimod findes denne type støvsuger i rigtig mange forskellige former og størrelser, lige fra de små og fjerlette, til de helt store maskiner, der til tider nærmest kan minde om panserkøretøjer. Prisen spænder også vidt, fra få hundrede kroner til adskillige tusinde.

Derfor er det fornuftigt at tænke over både din boligindretning og dit rengøringsbehov, inden du køber en almindelig støvsuger. Hvor meget plads har du at manøvrere rundt på, og hvor mange små hjørner skal du kunne klemme dig ind i? Har du mange tæpper i dit hjem, en kat, der fælder, små børn, der elsker at blive beskidte eller andre ting, der stiller ekstra krav til kraft og sugeevne? En stor støvsuger suger som regel bedre og har flere funktioner end en lille og billig støvsuger, som bedst egner sig til tæppeløse gulve og lette rengøringsformål.

Alt i alt udmærker den almindelige støvsuger sig dog ved at være bedst til den helt grundige støvsugning, hvor du rigtig kommer i bund, ligesom du har mulighed for at ændre dens funktioner med udskiftelige mundstykker. Til gengæld kræver den både tid og arbejde fra din side, da den skal betjenes manuelt.

Robotstøvsugeren

Denne type støvsuger er måske nok en ny spiller inden for rengøring, men den er alligevel hurtigt blevet populær blandt travle danskere, som har brug for en ekstra hånd i hjemmet, når arbejdet stresser, ungerne skal køres til fodbold, eller når man bare ikke selv lige orker. Robotstøvsugeren er, som navnet antyder, nemlig en type støvsuger, som selv kan støvsuge dit hjem, så længe du bare husker at sætte den i gang. Både priser og kvaliteten på robotstøvsugere varierer dog meget, og derfor kan det betale sig at lave lidt forarbejde, inden du køber.

Den åbenlyse fordel ved en robotstøvsuger er naturligvis, at den selv klarer det beskidte arbejde. Den egner sig dog klart bedst til små hjem med masser af gulvplads, eftersom den har mindre sugevne end en almindelig støvsuger og ikke kommer ret nemt ind i krogene, ligesom den heller ikke kan klatre op ad trapper.

Håndstøvsugeren

Sidst, men ikke mindst har vi håndstøvsugeren. Denne type støvsuger er batteridrevet og er god til hurtig rengøring af møbler og overflader – for eksempel dyrehår i sofaen, krummer fra spisebordet eller hvis du taber en pose havregryn på gulvet. En håndstøvsuger kommer typisk med en opladerstation, som oplader batteriet, så den altid er klar til brug og den er virkelig handy til små rengøringsformål.

Til gengæld er kapaciteten på en håndstøvsuger begrænset, hvorfor du næppe kan nøjes med denne type støvsuger alene. Dertil kommer, at den ikke er særligt allergivenlig, da den ikke bruger støvsugerpose og derfor skal tømmes i skraldespanden.